10 Stappen om een Capsule Wardrobe te beginnen met je huidige outfits

10 Stappen om een Capsule Wardrobe te beginnen met je huidige outfits

HOE BEGIN JE EEN CAPSULE GARDEROBE MET JE BESTAANDE KLEDINGKAST?

Een capsule garderobe beginnen met je bestaande garderobe is een geweldige manier om je kledingkeuzes te vereenvoudigen, rommel te verminderen en een meer samenhangende en veelzijdige kledingcollectie te creëren. Dit is hoe je kunt beginnen:

**1. BEOORDEEL JE HUIDIGE GARDEROBE:**

Haal alles uit je kast en lades en leg het op een plek waar je alles kunt zien. Deze stap helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van wat je hebt en waar je mee aan de slag moet. Sorteer de items in categorieën zoals topjes, broekjes, jurken, bovenkleding en accessoires.

 

**2. BEPAAL JE STIJL EN BEHOEFTEN:**

Denk na over de stijl die je wilt bereiken met je capsule garderobe. Houd rekening met je dagelijkse activiteiten, werkvereisten en persoonlijke voorkeuren. Bepaal een kleurenpalet dat veelzijdig en samenhangend is, zodat het gemakkelijker wordt om items te mixen en matchen.

 

**3. OPRUIMEN:**

Bekijk elk item en evalueer of het goed past, je lichaam flatteert en past bij je stijldoelen. Als je een item het afgelopen jaar niet hebt gedragen of je voelt je er niet zelfverzekerd door, overweeg dan om het weg te doen. Je kunt items waar je niets meer aan hebt doneren, verkopen of recyclen.

 
**4. KIES ESSENTIËLE ITEMS:**

Kies essentiële items die de basis van je garderobe vormen. Dit kunnen bijvoorbeeld basistops zijn, veelzijdige broeken, een paar jurken en essentiële bovenkleding. Kies voor klassieke en tijdloze kledingstukken die je gemakkelijk kunt combineren.

 

**5. OVERWEEG KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT:**

Investeer in items van hoge kwaliteit die langer meegaan en er goed blijven uitzien. Kwaliteitsstoffen en goed afgewerkte kledingstukken zullen je op de lange termijn goed van pas komen.

 

**6. MIX & MATCH:**

Stel outfits samen door verschillende stukken in je capsule garderobe te combineren. Zorg ervoor dat de items die je hebt gekozen op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden om verschillende looks te creëren. Dit is waar je gedefinieerde kleurenpalet van pas komt.

Stijl bijvoorbeeld 'Georgina' Gestreept Oversized Hemd op verschillende onderstukken zoals hieronder.

   

**7. VUL DE GATEN OP:**

Nadat je je essentiële items hebt geïdentificeerd, moet je kijken of er nog gaten in je garderobe zitten. Heb je een bepaald type blouse nodig om een outfit compleet te maken? Mis je een veelzijdige jas? Maak een lijst van deze ontbrekende stukken en geef prioriteit aan het aanschaffen ervan.

 

**8. ACCESSOIRES TOEVOEGEN:**

Accessoires kunnen de look van een outfit aanzienlijk veranderen. Voeg een paar veelzijdige accessoires toe zoals sjaals, riemen en juwelen om de veelzijdigheid van je capsule garderobe te vergroten.

 

**9. BEPERK NIEUWE AANKOPEN:**

Let bij de overgang naar een capsule garderobe op nieuwe aankopen. Koop alleen items die echt bij je stijl passen en die een gat in je collectie vullen. Vermijd impulsaankopen en concentreer je op het onderhouden van een samengestelde collectie.

 

**10. WISSEL SEIZOENSGEBONDEN AF:**

Een capsulegarderobe kan seizoensgebonden worden aangepast. Berg items buiten het seizoen netjes op en haal ze terug als het weer verandert. Dit houdt je garderobe fris en passend bij het huidige weer.

 

Onthoud dat een capsule garderobe een persoonlijke reis is en dat het enige tijd kan duren om de perfecte collectie voor jou samen te stellen. Het doel is om een garderobe te hebben die je stijl weerspiegelt, keuzestress vermindert en aankleden een eenvoudigere en leukere ervaring maakt.

RELATED ARTICLES

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.